lørdag, april 14, 2007

Det spirer og gror i hagen.



De siste dagene har livet eksplodert i hagen. Knoppene springer ut og det dukker stadig opp nye planter rundt omkring. Vi har blant annet oppdaget at vi har fått med både hvite krokus, hvitveis og muligens også en hosta, på lasset sammen med noen plantene vi fikk av Fiskerud på Mysen for to år siden. Gulstjernene har kommet under epletrærne. Rabarbraknollene brøyter seg vei gjennom løv og jord, og viser fram sine vakreste farger. Det er er lett å glemme alle vårplantene i løpet av vinteren, selv om de kommer opp på samme sted like trofast hvert år. Men så blir det jo også et litet og spennede eventyr å gå på hagevandring nå om våren.
Jeg rydder i beddene og Tor Harald klipper granhekken samt andre trær og busker. Snart skal noen av eplerosene flyttes på. Jordbærplantene blir å finne rundt flagstangen i år, siden gravemaskinen må kjøre der vi har hatt kjøkkenhagen tidligere, når grunnmuren til svalgangshuset skal opp senere i sommer.
Fiskene har våknet opp av dvalen og svømmer dovent omkring i kummen sin. De står fremdeles å lusker ved kanten, og lurer nok på om de skal tørre å legge ut på en svømmetur innover grunna enda. Mange har de blitt, vi tror det må være rundt 100 fisk nå, av både stort og smått. Så noen må nok fanges og settes ut i andre dammer i løpet av sommeren, slik at det blir nok mat til de som blir igjen. Legger ved noen bilder jeg tok for noen dager siden slik at dere kan få ta del i vårstemningen på Klokkergården.






torsdag, april 12, 2007

Gratulerer med navndagen!



Julius og Julie har navndag i dag, torsdag 12.april. Vi gratulerer Tarald Julius, og tante/fadder Helene Julie med dagen!